Collega Ruben: Van loonwerker naar machinist

Wij zoeken nieuwe collega’s! Tijdens deze zoektocht zijn we op zoek naar échte verhalen. Van onze jongens. Wat maken ze op een dag mee? Waarom werken ze in het speciaal transport? En waarom dan juist voor Jos Tolkamp? We spreken met Ruben, één van onze collega’s op de kraanauto.

Van loonwerker naar de kraanauto

“Mijn eerste baan was in het loonwerk. Daar heb ik het erg naar mijn zin gehad. Mais hakselen bijvoorbeeld met een hele ploeg. Lange dagen maken en samen ervoor zorgen dat het werk klaar komt. Toch ben ik overgestapt naar werken op de vrachtwagen. In het loonwerk is het hollen of stilstaan. Lange dagen in de zomer en in de winter thuis. Bij Tolkamp is de druk meer verdeeld over het hele jaar.”

“In het loonwerk is het hollen of stilstaan. Lange dagen in de zomer en in de winter thuis. Bij Tolkamp is de druk meer verdeeld over het hele jaar”

Verantwoordelijkheid

“Ook al heeft het werk overeenkomsten met het loonwerk, ik vind het echt verschillend. Natuurlijk rijd je in het loonwerk ook met grote combinaties, maar de verantwoordelijkheid met de kraanauto is een stuk hoger. Als ik met de kraan midden in de grote stad sta glas te hijsen naar de 5e verdieping, dan vind ik dat een grote verantwoordelijkheid. Voor de monteurs die het glas aan het zetten zijn, maar ook voor andere weggebruikers die de auto passeren.’

“De CAO transport is beter dan het loonwerk, maar de verantwoordelijkheden zijn ook groter”

Leuke sfeer

“De sfeer onderling met collega’s is gezellig. Na het werk drinken we een bakje koffie en gaan dan nog ‘effen lachen’ samen. Ook ga ik regelmatig met een collega op pad. Wat me opviel was dat alle collega’s je willen helpen. Dat is fijn, zeker als je net in dienst bent en het nog moet leren.”

“We werken met goed materiaal,
daar moet je zuinig mee zijn”

Ku’j nog effen?

“Jos en Bram Tolkamp geven me veel vrijheid. Ze geven je de kans om alles te leren. Ik heb bijvoorbeeld nu al een vaste auto, en ik werk er nog maar een jaar. Ze geven je echt vertrouwen. Een typische uitspraak van de heren? Haha, ze bellen je regelmatig tegen het eind van de dag op met de vraag: ku’j nog ‘effen’? Dat ‘effen’ is het vaak niet haha, maar ik doe het graag!”

Enne.. hoe zit dat met de baas?

“In het weekend sleutel ik graag aan mijn eigen trekker. Toen ik nog amper een week in dienst was, had ik mijn trekker verkocht. Deze moest een flink eind Duitsland in gebracht worden. Het was geen enkel probleem om dit in het weekend te doen met de vrachtwagen van Tolkamp, onder één voorwaarde: als ik maar wel even een foto maakte!”

Ga eens een dag met me mee!

“Voordat ik de overstap maakte wist ik niet wat het werk inhield. Het is onbekend werk en ik vroeg me af of ik dat wel zou kunnen. Mijn werkervaring lag toch op een heel ander gebied. Ik ben een dag meegelopen, heb het hijsbewijs via Tolkamp gehaald en ik werk er nu alweer bijna een jaar. “

“Zolang je maar rustig blijft, is er niets aan de hand”

Koffie

Vul hieronder je gegevens in, wij nemen contact met je op.

Interesse in vacature:(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Max. bestandsgrootte: 256 MB.

MEER VANVACATURES

MEER VANmedewerkersverhalen

MEER VANWerken bij