Collega Henry: van de huif naar de kraan

Wij zoeken nieuwe collega’s! Tijdens deze zoektocht zijn we op zoek naar échte verhalen. Van onze jongens. Wat maken ze op een dag mee? Waarom werken ze in het speciaal transport? En waarom dan juist voor Jos Tolkamp? We spreken met Henry, één van onze collega’s op de kraan.

Van huif naar de kraan

“Bij Jos Tolkamp ben ik eerst begonnen op de huif. Daarna leek het me wel wat om ook op de kraanauto te werken. Eerst ben ik een paar keer meegelopen met collega’s, om te kijken of het wel echt wat voor mij was. Dat vind ik fijn: Ze begrijpen dat je niet zomaar een keus maakt om op de kraan te gaan werken. Ik heb het hijsbewijs gehaald en toen was ik klaar voor mijn eigen kraanauto.”

“Hiervoor werkte ik op de huif in het stukgoedvervoer. Achteraf denk ik: deze switch naar het speciaal transport had ik eerder moeten maken!”

Afwisseling

Nou Henry, zo klink je wel als een oud wijf.. “Haha, ja wel een beetje hé. Maar ik meen het echt. Mijn werk is zo ontzettend afwisselend. Dat zullen alle mensen wel zeggen over hun werk. Maar in de transport vind je nergens zulk afwisselend werk in deze regio als bij Jos Tolkamp. De ene keer heb je een dakkapel of aanbouw erop liggen dat naar een bouw moet. De andere keer is het een chalet dat je moet afleveren bij een privé persoon thuis.”   

“In de transport vind je nergens zulk afwisselend werk in de regio als bij Jos Tolkamp”

Samenwerken met collega’s en anderen

“Wat het werken in het speciaal transport ook typeert is dat je veel moet samenwerken met anderen. Met eigen collega’s, maar ook met anderen. Een dakkapel bijvoorbeeld, kun je niet zomaar lossen en je gaat weer. Deze moet met de kraan het dak op gehesen worden, op de bouw zijn bouwvakkers aanwezig die de dakkapel vervolgens plaatsen. Ook werk ik regelmatig samen met collega’s van Jos Tolkamp. Dan gaan we samen met een dieplader of een huif op pad naar een aflevering.”

Veiligheid voor jezelf, weggebruikers en anderen

“Stel je voor dat ik een hele grote glasplaat aan het hijsen ben. Op de bouw zijn bouwvakkers bezig om die glasplaat te monteren. Als ik dan even niet oplet en die glasplaat laat zakken, dan zijn de gevolgen enorm. Dat hoef ik niet uit te leggen wat er dan gebeurt.”  

“Veiligheid is zo ontzettend belangrijk in mijn werk. Van onszelf, weggebruikers maar ook mensen op de bouw”

Enne.. hoe zit dat met de baas?

“Een hond heeft een baas, haha! Ik zeg het als gein, maar bij Tolkamp heb ik geen baas. Jos voelt als een collega van mij. Niet als een werkgever. Hij komt vaak ‘ff kieken’ en heeft altijd tijd om te ouwehoeren. Of zijn humor goed is? Haha, dat is een goeie vraag!

“Een bijkomend voordeel van de overstap naar de kraan, is dat ik naar loonschaal E ben gegaan”

Proaten of dag meelopen?

Wil je een dagje mee op pad met Henry? Of eerst even proaten of het écht zo leuk is om bij Tolkamp te werken? Stuur Henry een appje of bel: 0620415027.

“Ik vind het altijd leuk om anderen mijn vak te laten zien en het te leren. Dat heeft ook ooit iemand bij mij gedaan toen ik bij Tolkamp kwam, en dat waardeerde ik enorm”. – aldus Henry.

Koffie

Vul hieronder je gegevens in, wij nemen contact met je op.

Interesse in vacature:(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Geen titel
Geen titel

MEER VANVACATURES

MEER VANmedewerkersverhalen

MEER VANWerken bij