Pacton 2-assige, 1-as gestuurde city-oplegger

Sinds 3 november 2023 is deze 2-assige city-trailer in gebruik genomen.

Het betreft een Pacton TBD.235.L-K422. De oplegger staat op twee 10-tons assen, voorzien van 4 stuks wielen in de 385/65 R maatvoering. As 1 is een ongestuurde, liftbare as. As 2 betreft een draaikrans (tridec) gestuurde as. Met een koppeldruk van 15 ton bedraagt het maximaal toelaatbaar gewicht van de oplegger 35.000KG.

De oplegger is speciaal gebouwd om te voldoen aan regelgeving en wensen om achter onze lichte kraantrekkers te kunnen koppelen. De laadvloerlengte bedraagt ca. 12 mtr zodat 2 stuks 20 ft. zeecontainers (op twistlocks) geladen kunnen worden. In het randprofiel alsook in het midden van de laadvloer zijn op diverse posities rongkokers, bindringen en rongstraten voorzien ten behoeve van ladingzekering.

Onder de laadvloer zijn aan beide zijden ruime afsluitbare RVS gereedschapskisten voorzien en eveneens handige opbergingsmogelijkheden gemaakt, voor bijvoorbeeld hout, rongen of oprijbruggen. De laadvloer is vervaardigd uit 28 mm dik hardhout.

Om de oplegger multifunctioneel inzetbaar te houden, kan aan de achterzijde ook een meeneemheftruck opgehangen worden. Voor het laden van brede lasten zijn zowel verbreders, als breedteborden voorzien.