Pacton 2-assige, 1-as gestuurde huifcity-oplegger

In gebruik per 9 februari 2024: Huifgesloten, 2-assige (1 as gestuurde) city-oplegger van het merk Pacton. Deze oplegger kan dankzij de korte lengte niet alleen achter onze normale trekkers gekoppeld worden, maar ook met de 4 kraantrekkers in ons wagenpark getrokken worden. Handig voor vervoer van schakel-kasten of machines! Om de oplegger multifunctioneel inzetbaar te houden, kan aan de achterzijde ook een meeneemheftruck opgehangen worden. Het contragewicht (kopschot) hiervoor bedraagt ca. 700 KG.

Assen en vering: Uitgevoerd met 2 starre, luchtgeveerde assen. Technisch draagvermogen per as betreft 11.000 KG. Aslasten zijn per aslijn uitleesbaar via het Wabco Smartboard. De achterste as gemonteerd op een draaikrans en gestuurd door middel van een stang vanaf de koppeling (Tridec). De voorste as is voorzien van een volautomatische aslift geschakeld via EBS, met schakelaar voor gedwongen zakken (= asliftsysteem:UIT). Inclusief wegrijhulpfunctie middels 3x rempedaal.

Schuif-hefkap: Het dak kan zowel naar voren (meeschuivende klapbare achterbalk 126 mm hoog) als naar achteren opengeschoven kan worden met een meelopende voorbalk, afgesloten met een wit “Carapax” dakzeil. Het dak is 450 mm hefbaar, mechanisch bediend d.m.v. hefboompomp welke op elke hoek afzonderlijk te heffen is. Het betreft een dak in versterkte uitvoering t.b.v. LS-certificaat.

Achterportaal: De oplegger is voorzien van Pacton stalen strongline XL achterportaal met extra draaibare en uitneembare (verzinkte) dwarstoog onder de klapbalk zodat het dak te heffen is bij gesloten deuren.
De achterstijlen zijn links en rechts ca. 450 mm manueel uitdraaibaar.

  • De standaardbinnenhoogte (gemeten onder dakspantjes) bedraagt 271 CM