Collega’s Raymond, Frank en Jos over transportplanning

Wij zoeken versterking op de transportplanning voor de kraan. Tijdens onze zoektocht naar nieuwe collega’s zijn we op zoek naar échte verhalen. Van onze jongens. Waarom werken ze in het speciaal transport? En waarom op de planning? En waarom dan juist voor Jos Tolkamp?

We spreken met Raymond, Frank én Jos Tolkamp over het werken bij Tolkamp.

Frank: onze oude rot in het vak

“Meer dan 18 jaar geleden ben ik bij Jos Tolkamp begonnen als chauffeur. Op de 3e auto die Jos toen had. Eerst deed ik de huifplanning erbij, naast mijn werk als chauffeur. Toen we groeiden werd dat te veel, en ben ik gestopt als chauffeur. Nu ben ik verantwoordelijk voor de huifplanning.”

“In mijn vrije tijd maak ik graag puzzels. En dat is precies wat het werk op de planning inhoudt. Dagelijks oplossen van puzzels. Het geeft een kick als de planning aan het eind van de dag weer rond is. De communicatie met de chauffeurs vind ik heel erg leuk. Ik heb dat werk jarenlang zelf gedaan en weet waar ik het over heb. Dat praat makkelijker.”

“Na zo’n 4 miljoen kilometers zelf op de vrachtwagen te hebben gezeten, ben ik overgestapt naar de planning”

Raymond: de huif-planner

“Ik ben nog niet zo heel lang in dienst bij Tolkamp. Tot 1,5 jaar terug reed ik zelf nog in het stukgoedtransport. Ik ben gestopt omdat ik een nieuwe uitdaging zocht. Bij Tolkamp rijd ik af en toe nog een dagje mee. Daar laten ze me vrij in. Zolang het werk maar af komt.”

“Het mooie van de planning is als je het geregeld krijgt. We krijgen dagelijks aanvragen voor transport met afwijkende afmetingen. Soms moeten een huif en een kraan samen op pad. We hebben een groep vaste klanten waar ik in korte tijd al een band mee heb opgebouwd. Als de planning rond is, de klanten en chauffeurs tevreden zijn, dan is mijn dag goed.”

“Anders dan bij het reguliere transport hebben we bij ons veel blokvrachten. Als we al eens 4 adressen op één dag hebben is dat veel”

Jos Tolkamp: meewerkend eigenaar

“De planning is een pittige job. Daar durf ik eerlijk over te zijn. Het komt regelmatig voor dat iets niet volgens plan gaat. Of dat er spoedklusjes komen. De functie is in principe goed te doen in normale kantooruren. Eén van de leukste aspecten vind ik dat je een goede band kunt opbouwen met klanten en de jongens. Daarnaast krijg je een hele grote mate van vrijheid.”

Veiligheid voor jezelf, weggebruikers en anderen

“Na zelf jarenlang de planning gedaan te hebben wil ik het wat rustiger aan doen. Ik wil meer tijd hebben om de algemene zaken te regelen binnen ons bedrijf. Met hard werken is helemaal niets mis, vind ik. Echter vind ik het ook enorm belangrijk om rust te pakken. Leuke dingen te doen.”

“Om dit werk goed te kunnen doen is het belangrijk dat je ook goed kunt ouwehoeren met de jongens”

Koffie

Vul hieronder je gegevens in, wij nemen contact met je op.

Interesse in vacature:(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Geen titel
Geen titel

MEER VANVACATURES

MEER VANmedewerkersverhalen

MEER VANWerken bij